Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Juniorky vyhrály základní část ligy!

29.2.2012 |

Ani v dohrávce ligy nenašly naše juniorky přemožitele a tak s celkovým počtem 18 výher a dvě porážky zakončily základní část ligy juniorek skupiny B(východ).

 
 
20.kolo, 19.2.2012
BK Velké Meziříčí - SK UP Olomouc  90:49  (25:15, 22:12, 20:17, 23:5)
Rozhodčí: Baďura, Opršal . Fauly: 12:11 . Trestné hody: . Diváci: 25 .
BK Velké Meziříčí:
SK UP Olomouc: Tomášková, Burzová, Husičková, Plačková, Lachnitová, Vildová, Fašánková, Svobodová

Komentář k zápasu

Závěrečné vítězství v dohrávce s Velkým Meziříčím jen podtrhlo podařenou sezonu. Víceméně na půl plynu, jen občas přitlačit. Tak naše juniorky protančily nejen dnešním zápasem, ale i celou základní částí ligy.

Bez Maty a Jitky, které jsou na lyžáku jsme potřebovali vyhrát, abychom uhájili první místo v tabulce. Od začátku jsme nedali soupeřkám nejmenší naději na úspěch. Nejprve se Linda prosadila dvěma trojkami, přidaly se Anička, Lanča, Gába a brzy to bylo 10:0, pak 21:6. Pak jsme trochu polevili, dovolili soupeřkám zmírnit náš náskok. Bránili jsme laxně, až vůbec, záverečnou trojku jsme dostali po autu rozehraném 0,4 vteřiny před koncem!!! Druhá čtvrtina vypadala obdobně, holky hrály na pohodu, spíše se basketem bavily. Výborně do družstva zapadla nová posila z Brna Natálka, jen by potřebovala získat více sebedůvěry ke střelbě. Někdy zbytečně hledá spoluhráčky, místo zakončení. Naopak sebedůvěra vůbec nechybí Lucce Svobodové, která dnes střílela, najížděla, vyvážela, bránila, prostě byla všude (ikdyž by zase někdy neškodilo občas zvednout hlavu a nahrát lépe postavené spoluhráčce).

Třetí čtvrtinu jsme malinko vypustili. Trenéři si vyzkoušeli různé herní varianty a tak jsme hráli chvíli s jedním pivotem Aničkou a Ivou na rozehrávce, chvíli s Aničkou a Mončou pod košem a rychlými křídly, hodně hrály nejmladší Naty, Lucka a Linda. Opět se víc myslelo na kombinaci v útoku než na obranu, a tak nám soupeřky nasázely 17b, což je na takový zápas opravdu dost.

V poslední části se na hřišti protočily všechny hráčky několikrát, Gáby předvedly několik krásných odebrání míče s rychlým přechodem do protiútoku, soupeřkám zřejmě začaly docházet síly, my malinko zpozorněli a hlavně přitvrdili v obraně a hned se na hru dalo koukat. Odzadu hrála pěkně Naty, Monča a Anička, Iva se snažila vypomáhat dopředu, kde se prosazovaly Linda, obě Gáby i Lucka.

Pod dnešku máme měsíční přestávku, kterou se budeme snažit vyplnit alespoň jedním přátelským zápasem s kvalitním soupeřem. Určitě oslovíme vítěze západní skupiny, případně spolupracující kluby (ať už Hradec, Valosun, nebo Žabiny). Přípravu na kvalifikaci určitě nepodceníme.

Pro obě Gáby a Aničku ale žádná přestávka neplatí, okamžitě jim začíná příprava na playout ligy žen! Anička si totiž na poslední chvíli svými výkony v juniorce vysloužila nominaci do A družstva, dnes byla dopsána na soupisku, takže jí přejeme hodně štěstí a úspěchů mezi dospělými!

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS