Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Starší minižačky SK UP Olomouc ve finálové „dvanáctce" republiky

úterý 24.4.2012 | O. Zatloukal

Je to necelý rok, kdy se začali dávat věci v kategorii 99/00 do pohybu a k domácím hráčkám ročníku 99 (Horká, Krejčířová, Poštolková, Erbenová) a některým 2000 se postupně přidávaly (ve spolupráci s okolními kluby) další hráčky...

 
 
 

Starší minižačky SK UP Olomouc ve finálové „dvanáctce"  republiky

Je to necelý rok, kdy se začali dávat věci v kategorii 99/00 do pohybu a k domácím hráčkám ročníku 99 (Horká, Krejčířová, Poštolková, Erbenová) a některým 2000 se postupně přidávaly (ve spolupráci s okolními kluby) další hráčky (Lávičková, Holcová, Dohnalová, Ševčíková, Slivečková), které tento velmi málo početný tým doplnily. Prakticky bez společného tréninku tato sestava odjela na Brandýský turnaj, ze kterého si odvezla výborné 4. místo a dala tak základní stavební kameny pro tuto sezónu (2011/12). V průběhu soutěže OP se k týmu připojily další hráčky (Mejtská, Navrátilová, Tylichová).

Po úspěšné sezóně v OP se družstvo probojovalo mezi nejlepších 12 celků republiky a tento víkend se zúčastnilo kvalifikačního turnaje v Pardubicích o postup mezi nejlepších 6. Při absenci Poštolkové její místo nahradila Burešová, která jako naprostý nováček v týmu minižaček zapadla a určitě byla platná. I když se  nám postup nepovedl, přesto musíme být spokojeni. Výsledkově chybělo opravdu málo (12 bodů), ale popravdě nejlepší družstva U13 nám jsou ještě hodně vzdálená.

SK UP Olomouc - SBŠ Ostrava 50:51

Do utkání jsme nastoupili s obrovským respektem a nervozitou, která nás svazovala snad celou Q. Naštěstí v poslední minutě se hráčky trochu osmělily a se sirénou daly na 10:15. Ve druhé Q jsme soupeře dokonale přehráli, kdy hlavně Navrátilová svojí zarputilou obranou nutila kapitánku soupeře do ztrát a Dohnalová využívala své jasné výškové dominance a přidávala důležité body. Poločas 29:21. Ve druhé půli jako by nám pomalu docházela šťáva, soupeř se dotahoval a nakonec šel minutu před koncem do vedení o 5 bodů. Po T-O přišly rychlé 2 koše a po 2 neúspěšných soupeřových TH jsme měli k dispozici poslední útok (12s). Bohužel jsme nedokázali ani vystřelit na koš, takže vítězství pro Ostravu a my se sklopenou hlavou, ale po výborném výkonu do šaten... I přesto nejlepší zápas s Ostravou za poslední 2 roky. Po letošních výsledcích (-20 a -30) je toto určitě povzbuzení a motivace do dalších zápasů.

Plzeň - Sk UP Olomouc  51:42

V tomto zápase jsme nastoupili proti menší sestavě soupeřek. Podcenění z naší strany dokonale Plzeň využila a hned od začátku si vytvářela náskok, který v průběhu utkání narostl až na 15 bodů. Na tvářích některých tygřic byla vidět odevzdanost a nechuť se se soupeřem poprat a pokusit se stav utkání zlomit. Lavička opařená, mrtvo... Soupeři stačilo pouze házet dlouhé přihrávky za naše hráčky a každý druhý útok (1-0 nebo 2-1) proměnit.

Studánka Pardubice - Sk UP Olomouc 72:43

Do posledního utkání s vítězem skupiny jsme šli především s tím, že si chceme zápas užít, vyvarovat se nepřesných přihrávek a omezit ztráty míče, kterých bylo v předchozích utkáních opravdu dost.

Soupeř nás přehrál především tvrdostí v obraně a dobře nacvičeným přechodem do RP. Chytli jsme se až po vystřídání pardubické silné sestavy a s hráčkami roč. 2000 sehráli vyrovnanou partii.

Otázkou je, jaký by byl výsledek našeho týmu, kdybychom spolu mohli trénovat pravidelně v této sestavě? Během celého roku se to nepovedlo ani jedenkrát!!!

  

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS