Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

NEJMLADŠÍ MINI JSOU 4. V REPUBLICE!

středa 2.5.2012 | ED

V Hradci Králové se v termínu 28.-30.dubna konalo Národní finále nejmladších minižaček (ročník narození 2001 a mladší), kam se kvalifikovalo 12 nejlepších týmů ČR. Je velmi potěšující, že za tradičními mládežnickými baštami (Studánka Pardubice, Hradec Králové a Slovanka Praha) jsme dokázaly získat překrásné 4. místo.

 
 
V sobotu ráno jsme v základní skupině nejprve narazili na Brandýs nad Labem. Začátek zápasu byl z obou stran trochu nervózní,ale holky brzo zjistily, že se se soupeřem dá hrát. Začaly být velmi důrazné v obraně, kdy soupeře nepustily často ani přes polovinu hřiště. Dominantní byly i na doskoku pod oběma koši a soupeřkám nedovolily víc než jeden střelecký pokus. V útoku se stále snažily o rychlý protiútok a předvedly spoustu pěkných samostatných akcí i kombinací. Po jasně vyhrané úvodní čtvrtině (22:2) a poločasovém skóre 35:7 bylo prakticky rozhodnuto. Prostor tak dostalo všech 15 hráček a zápas se dohrál v pohodové atmosféře.

 

SK UP Olomouc – BK Brandýs n. L.  57:18 (22:2, 35:7, 44:14)

Dosedělová 13, Štursová 12, Podlahová 11, Krátká 8, Erbenová 7, Szabó 4, Belaníková, Zemanová 2

 

Druhým soupeřem ve skupině byl Valosun Brno. Nejslabší tým celého mistrovství nám dal spoustu prostoru a bylo jen otázkou o kolik nakonec vyhrajeme. Naše hlavní opory tak dostaly více času na odpočinek a na hřišti sbíraly zkušenosti především mladší a méně zkušené hráčky.

 

SK UP Olomouc – Valosun Brno   62:20  (14:0, 39:4, 52:10)

Podlahová 12, Dosedělová 11, Szabó 10, Filipcová 8, Krátká 5, Erbenová, Štursová 4, Hrabalíková, Černá G., Belaníková 2

 

Vyhrály jsme tak základní skupinu B a těšily se na čtvrtfinále, kde nás čekaly Strakonice. Začátek byl ve znamení velké nervozity a obrovského množství nepřesností. Po 6 minutách hry svítilo na ukazateli skóre 3:4. Soupeřky hrály bojovněji a všechny nerozhodné míče získávaly. Také se dřív oklepaly z nervozity a 1. čtvrku vyhrály 12:5. Navíc se zranila jedna z našich zkušenějších Štursová a do zápasu již nezasáhla. Druhá pětice hru vyrovnala a do poločasu stáhla náskok soupeře na přijatelné 4 body. Druhý poločas se tak bojovalo o každý míč a na každý koš se holky nadřely. Nástup do poslední části hry byl však rozhodující, úvodních 5 minut jsme vyhrály 11:0 a dostaly se tak do 5-ti bodového vedení.  Po vyfaulování Podlahové dokázal soupeř dotáhnout na bod, ale pak vzala vše do svých rukou Dosedělová a my se mohly radovat z postupu do bojů o medaile.

 

SK UP Olomouc – BK Strakonice   44:39  (5:12, 16:20, 26:32)

Dosedělová 18(TH 10/8), Podlahová 9, Szabó 4, Krátká, Filipcová, Štursová 3, Belaníková, Nemerádová 2

 

V semifinále jsme narazily na Studánku Pardubice. Soupeř je zatím tak vzdálený, že zápas ani nemá cenu hodnotit. Proti takovému soupeři většina hráček nikdy nehrála a vyzkoušely si to všechny.

 

SK UP Olomouc – BK Studánka Pardubice   10:95  (0:29, 3:52, 6:68)

Podlahová 7, Erbenová 2, Krátká 1

Zápas o 3. místo se Slovankou byl pro holky za odměnu. Hrálo se před zcela zaplněnou halou hradeckého Sokola, hráčky zažily poprvé představování před zápasem a komentování celého utkání. Nemůžeme holkám sice upřít snahu, ale od začátku jsme tahaly za kratší konec. Soupeři jsme moc nevzdorovaly a výrazná soupeřova hráčka nás doslova drtila. Až po jejím vystřídání jsme výsledek zkorigovaly na přijatelnější rozdíl.

 

SK UP Olomouc – Slovanka Praha   44:65  (10:17, 17:36, 23:44)

Podlahová 13, Dosedělová 12, Filipcová 6, Krátká 4, Štursová, Erbenová, Zemanová, Belaníková 2, Myšková 1

 

 

Nejlepší hráčkou našeho týmu byla zvolena Anička Podlahová a do nejlepší pětky celého turnaje byla vybrána Maruška Dosedělová.

 

 

Celý turnaj jsme si náramně užili, spoustu jsme se toho naučili a konečné umístění je opravdová třešinka na dortu. Všechny hráčky zaslouží pochvalu nejen za finálový turnaj, ale i za celou sezónu, kdy každá udělala obrovský posun.

Veliké dík patří velmi početnému rodičovskému funclubu, který holky stále podporoval. A také kamarádkám z Prostějova, které nás povzbuzovaly stejně jako my je.

 

Bramborová sestava:

Maruška Dosedělová, Kačka Erbenová, Míša Filipcová, Majda Krátká, Eliška Nemerádová, Anička Podlahová, Verča Štursová, Luca Zemanová, Anička Belaníková, Gabča Černá, Pavča Myšková, Shery Youssefová, Kačka Černá, Kačka Hrabalíková a Verča Szabó

Pod vedením Evy Drábkové a Ondry Zatloukala

 

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS