Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

První zápasy s nevalným úspěchem

středa 17.10.2012 | Ivan Fašánek

Kadetky zahájily sezonu, ve které je prvotním cílem stabilizovat kádr a začlenit do něho mladší hráčky. Proto je úkolem těch straších a zkušenějších nesobecky jim pomoci překonat schod mezi dětskými a juniorskými soutěžemi tak, jako jim v loňském a letošním roce pomáhaly a stále pomáhají Lanča, Gába, Anýz a další... Většina současných opor se bude chtít v příštích letech prosadit do družstev žen a taky by se jim nelíbilo slyšet výkřiky typu "trénink s nima nám nic nedá, s nima nic nevyhrajeme, atd". Basketbal je kolektivní hra a sobectví zde nefunguje!

 
 
SK UP Olomouc - BK Pliska Studánka Pardubice 53:72 (4:16, 20:21, 36:49)
BODY Ritterová Diana 16, Svobodová Lucie 8, Štursová Kristýna 7, Handlová Zuzana 6, Hochvaldová Jana 4, Hronová Anna 4, Čermáková Kateřina 3, Ošťádalová Nikola 2, Uchytilová Natálie 2, Válková Martina 1, Crháková Karolína 0, Poštolková Petra 0
TH 24/15:38/19
CHYBY 26:20


SK UP Olomouc - Sokol Hradec Králové "B" 51:68 (8:15, 25:27, 39:47)
BODY Svobodová Lucie 11, Handlová Zuzana 8, Hochvaldová Jana 8, Hronová Anna 7, Štursová Kristýna 6, Ritterová Diana 4, Crháková Karolína 3, Dvorská Kristýna 2, Ošťádalová Nikola 2, Poštolková Petra 0, Uchytilová Natálie 0, Vyroubalová Kristýna 0
TH 28/14:22/14
CHYBY 17:22


Podruhé v této sezóně jsme se potkali skoro v plném počtu. Chyběla Maty - rekonvalescence, Klíště - mimo republiku a Šidlík - rodinné povinnosti. Ze 14-ti zápasu chtivých hráček jsem musel, nerad, vybrat pravidly povolených 12. Na domácích zápasech očekávám účast všech hráček. Jsme jedno družstvo a proto ty co momentálně nenastoupí k zápasu, povzbudí spoluhráčky nebo pomohou u stolku, kamery apod.

Bylo vidět, že se teprve hledáme a vázne spolupráce jak v útoku, tak v obraně. Průběh obou zápasů byl podobný. První část vyhrál soupeř, v druhé jsme hru vyrovnali a ve třetí zápas prohráli. Oproti předešlému ročníku, kdy výrazně pomáhaly Maty s Lindou, budou muset bodově přispívat všechny hráčky. Zda se Lucka, Štursi, Hron, Zuzka a Jana prosadí a budou předpokládané tahounky týmu se uvidí. Dia, Peťa a Kača se rozkoukávají a požadovat po nich vyhrávat zápasy je předčasné, i když Dia do toho pořádně šlápla a v sobotu byla bodově nejlepší. Kája, Kikina, Válec, Hudy, Natka, Nikča, Klíště a Šidlik mají tento rok na nabrání zkušeností a vyhrání se. Pozor, to neznamená, že budete hrát bez ohledu na to, jak hrajete. Pro všechny platí - chybu může udělat každý, musím však vidět snahu ji napravit a hlavně - zlepšovat individuální basketbalové činnosti 100% nasazením na tréninku. Přihrávky soupeřkám do rukou, ztráta míče při driblingu, neproměnění střely z pod koše, toho by se hráčky hrající dorosteneckou soutěž měly vyvarovat.

Pozitiva :
- hrály a dle svých sil i bojovaly všechny hráčky,
- bodově se prosadilo 12 ze 14 nastoupivších hráček

Negativa:
- 2 x prohra
- nízká úspěšnost střelby z pod koše
- na hřišti nemluvíme (kdyby to tak šlo i na tréninku)

Příští zápasy nás čekají Havířově a Frýdku-Místku. Soupeři prohrály na půdě Krnova. V minulé sezóně jsme s družstvem Frýdku-Místku 2x prohráli a družstvo z Havířova doma po bojovném výkonu porazili.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS