Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Ženy postupují v poháru, Lanča má střelecký rekord!

čtvrtek 18.10.2012 | J.Stejskalová


Do dalšího kola se podařilo postoupit našim ženám v Českém poháru po výhře nad SBŠ Ostrava 82:67. Ve třetím kole bychom měli narazit na některé z nasazených družstev z ŽBL, takže se můžeme těšit na atraktivního soupeře!

 
 

Po dlouhé době se naše holky utkaly s věkově rovnoceným soupeřem. Zatímco naše děvčata mají v průměru 20let, Ostrava přijela s družstvem ještě o kousek mladším, jejich průměrný věk byl 18let. Na hře to bylo zřetelně vidět, hrálo se ve svižném tempu a vše nasvědčovalo tomu, že jako už tradičně, skončí zápas vysokým skóre.

Situace se však už v polovině úvodní čtvrtiny začala vyvíjet jiným směrem a kupodivu k radosti domácích. Od stavu 9:8 se začaly pomalu, ale jistě střelecky prosazovat naše hráčky, které dnes nemusely přemýšlet nad propracovanou taktikou běžného ligového zápasu a hrály si pro radost. Soupeřky sekundovaly zejména z podkošového prostoru, kde měly obrovskou výškovou převahu. Mohli jsme tak vidět krásné akce, rychlé protiútoky i bitvu pod oběma koši.

Do role zakončovatelky většiny akcí se dnes pasovala Gabča Lachnitová, která jen v úvodní čtvrtině zaznamenala 13bodů a skvěle si tak rozehrála představení, na jehož konci svítila na kontě soupeřek číslice 42!!! Nevím, jestli je to celostátní rekord Českého poháru, ale klubový rekord je to určitě. Pokud si pamatuji, podobný výkon zaznamenala asi před pěti lety Sandra, ale to bylo v dorostenecké soutěži. Sandra i dnes přesvědčila, že ani po letech nezapomněla střílet a jejich 13b bychom rádi viděli i v sobotu proti Pečkám!!!

Ovšem basketbal je kolektivní hra, takže na Lančině úspěchu má podíl celé družstvo, ať už výborným organizováním hry ze strany (dnes bez zbytečných excesů hrající) Gáby Burzové a druhé rozehrávačky Martiny Holubové, nebo hezky hrající Mify. Svůj první ostrý start v soutěžním zápase za ženy absolvovala Anička Tomášková a už během svého úvodního střídání si vykoledovala nominaci na ligový výjezd do Peček a na Spartu. Gratulujeme a přejeme, aby se jí víkend vydařil alespoň tak, jako tento zápas.

Samostatnou kapitolou včerejšího zápasu byla Peťa Plášková. Naše podkošová bojovnice opět dřela do krve (a to doslova), dnes však přidala i obrovskou pohodu a chuť do hry. Marně jsme vzpomínali, kdy naposledy jsme viděli se Petru na zápase smát tak, jako dnes.

SKUP - SBŠ Ostrava 82:67 (28:15, 45:33, 66:46)

Tomášková 2, Holubová 2, Burzová 6, Chodilová 10, Plášková 7(2/0), Inochovská 13 (1x3), Lachnitová 42 (4/3, 3x3)

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS