Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Derby s OSK mírně pro soupeře

úterý 18.12.2012 | IFA

Zápasy dvojiček pokračovala dorostenecká liga U17. V obou zápasech byli úspěšnější domácí, na pomocné body vyhrál celkově soupeř.

 
 

V sobotu v okleštěné sestavě, Štursi a Hron - EX.L. povinnosti s Prostějovem, gratulace k výhře v Ostravě, Maty - plnění předepsaných léčebných procedur, přeji, aby se ji již nemoci vyhýbaly, Lucka - po středečním přípravním zápase si musela pořídit jako "ozdobu" sádru na pravou ruku, doufám že to bude jen do vánoc a po novém roce již bude fit, Peťa - lehla po zápasech v Lipníku, Kiki - nemoc, Klíště - ?, jsme se soupeřem drželi krok jen místy a i když jsme dokázali vyhrát poslední čtvrtinu, stačilo to jen na zkorigování porážky. V nedělném zápase, s nastoupivšími Štursi a Hronem, jsme dokázali zápas vyhrát, Nepodařilo se nám ale smazat rozdíl ve skóre z předešlého utkání. Podtrženo a sečteno, v případě rovnosti bodů budeme tahat za kratší konec.

 

OSK Olomouc - SK UP Olomouc 77:49 (18:10 16:5 30:14 13:20)

Body : Handlová Zuzana 11, Crháková Karolína 10, Hochvaldová Jana 8, Válková Martina 7, Ošťádalová Nikola 6, Ritterová Diana 4, Vyroubalová Kristýna 3
TH: 23/14- 60,8% - 19/9 - 47,3%; os. chyby: 18:21

 

V 7 hráčkách, s odhodláním poprat se o výsledek, jsme nastoupili do sobotního zápasu na Rooseveltce. V obraně pomalý pohybem na nohách a zbytečným mácháním rukou jsme v 1.Q poslaly soupeře 17 x na čáru TH. Celkem 16 osobních chyb v první polovině je moc. Po slabším začátku kdy jsme prohrávali 11-4 , jsme dokázali na začátku 9 min 1. Q stáhnout na 11-9. Následuje 2 x chyba při driblingu, pomalý návrat do obrany a čtvrtina končí za stavu 18:10. Obdobně v dalších částech hry. 2.Q 7 min 24-15 a končíme 34-15. Prostě v koncovkách čtvrtin jako by nám docházely sily, nebo se již vidíme odpočívat na lavečce a závěr vypouštíme. Katastrofou byl začátek 3. Q kdy jsme chtěli ještě bojovat o příznivější výsledek, ale opak byl pravdou. První čtyři minuty 13-2 pro domácí a v zápase jsme se již snažili jen o snížení hrozivého bodového rozdílu. To se nám malinko v poslední části hry podařilo a holky zjistily, že i s tímto soupeřem se dá hrát.
A hodnocení jednotlivých hráček v sobotním zápase? Pro všechny - nechyběla bojovnost a nasazení, v rámci možností, u každé z vás. Hudy - chybí technika kterou nahrazuje snahou , někdy vedoucí k zbytečným, naivním, faulům. Kája - stále dokáže překvapit, za práci v obraně zasluhuje pochvalu a v zápase si připsala, pro ní nevídaných, 10 b na konto soupeře. Jen houšť. Jana - posun z postu nižšího vysokého nebo křídla na rozehrávku je těžký, ale v sobotu platilo "Kdo, když ne ty, kdy, když ne teď!". Už jsi si to párkrát zkusila a zlepšuješ se. V obraně odvádíš slušnou práci. V útoku zapracuj na driblingu, musím používat obě ruce, a na řízení hry, tebe musí hráčky na kurtě poslouchat a půjde to. Dia - snaž se hrát více pozičně, využívej svoji sílu, aby jsi v obraně nepustila hráčku ke koši a v útoku se naopak co nejvíc natlačila k obroučce a tam skórovala. A nebát se, pokud to jde hrát z hranice vymezeného území 1-1. Zuzka - chybějící výšku nahrazuje šikovností, jen někdy zbytečně tančí neefektivně zády k soupeřivému koši. Válec - soustřeď se na hru. Občas jsi jak neřízená střela a z přemíry snahy děláš nevynucené chyby. Nikča ( u mě občas Naty- omlouvám se) - pracuj na zlepšení činností pravou rukou, a přidej na důrazu. Věřím že to půjde.

 

 

SK UP Olomouc - OSK Olomouc 57:49 (20:9 9:14 13:14 15:14)

body: Hronová Anna 15, Štursová Kristýna 14, Hochvaldová Jana 9, Handlová Zuzana 8, Crháková Karolína 5, ,Ošťádalová Nikola 2, Ritterová Diana 2, Vyroubalová Kristýna 2, Poštolková Petra 0, , Válková Martina 0
TH: 38/25 - 65,7 % - :26/15-57,7 % chyby: 24:30

 

Na nedělní zápas nás posílila trojice Peťa, Hron a Štursi. Pěťa, po nemoci, pomohla svojí krátkou přítomnosti na hřišti k odfouknutí unaveným spoluhráčkám. Štursi a Hron strávily na hřišti více času a značnou měrou přispěly v vítězství. To se od hráček hrající extraligu očekává. Musí být vidět, že máte zkušenosti z extraligových zápasů a v této soutěži je musíte v celém rozsahu uplatnit. Posuzování vašeho výkonu je přísnější, možná to není spravedlivé, a jste pod větším tlakem. Ale pokud chcete být dobré hráčky, tak jej musíte dokázat ustát.
Slušně nám vyšla první část hry, kterou jsme ovládli 20-9. Jak se ukázalo později, vytvořili jsme si rozhodující náskok. V 8 min. 2. Q. jsme vedli již 29-15 a jen polevením v závěru čtvrtiny jsme dovolili soupeřkám tuto část hry vyhrát a stáhnout rozdíl pod 10 bodů. V dalších částech hry je to jak na houpačce. Soupeř stáhne na 4 b., my odskočíme na 9, soupeř stáhne na 2 , odskočíme na 11. Zlomový okamžik přichází dvě minuty před koncem. Soupeř stahuje na rozdíl 2b a v následném útoku je Hudy faulovaná. Z jistotou proměňuje oba trestné hody. Tím nám dodává trochu klidu a když následný útok soupeře ubráníme, začíná se rodit zasloužené vítězství. Soupeřkám se snahu otočit výsledek pomocí naších neúspěšných TH nedaří. Z 8 proměňujeme 5 a co je důležitější, nedovolíme jim skórovat z hry.
I když se z napsaného jeví, že o výsledku rozhodla Hudy, vítězství je dílem celého družstva. Lucka a Natka - víc se soustředit když mačkám tlačítka na 24 s - nás podpořily v sobotu přítomností na lavičce, v neděli pomohly se stolkem. Hráčky na hřišti bojovaly, škoda jen, že místy sklouzávaly k profesorskému pojetí hry -přesun krokem, který se k jejich kategorii vůbec, ale vůbec nehodí a nemáme na to. Musíme jezdit sem a tam. Při získání míče - sprint k soupeřově koši, při ztrátě míče - sprint do obrany. Když se vyvarujeme zbytečných chyb, dokážeme využít přednosti které některé z vás mají, výška, rychlost, důraz a budeme ve hře komunikovat tak věřím, že soutěž udržíme.
Hudy - v rozhodujících okamžicích nezaváhala, Kája - splnila na 100% úkoly které dostala v obraně, v útoku se ji tolik nedařilo. Peťa - nedostala moc prostoru a nechybovala. Dia - dokázala v koncovce nahradit unavenou Štursi. Štursi - druhý zápas v nohách byl znát, ale odvedla jsi dobrou práci. Neboj se více zapojit v útoku stavěním clony na hráčku s míčem. Jana - dnes více ztrát při driblingu, chce to přidat na důraze když jdu kolem obránkyně. Zuzka - standart, slušná obrana i útok. Hron - asi jsi toho měla v koncovce plné brýle. Když ses rozběhla, tak tě neměl kdo zastavit. Škoda že to uděláš jen 2 x za zápas. Dnes slušné TH. Válec - bez keců, co bylo písknuto, rozhodčí zpět nebere. 1 šestku ze dvou by jsi mohla dát. Nikča - víš o tom, že ti pískli 2 x osobní chybu? Že by posun ke kontaktní hře? Levačka dobrá, ale když už stojí v levém rohu 4 tvoje spoluhráčky, proč se tam tlačíš i ty.

PS - Děkuji Laně, která přišla povzbudit v sobotu na lavečku a v neděli napsala zápis.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS